Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož

Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož

Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož ima uradno rumeni kotiček – ZD Dobrava. Za njega so zbrali čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.

 

 

Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož

Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož
Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož

Raziskave kažejo, da se med zbranimi e-odpadki nahaja 2% še delujočih aparatov in dobro je, da jih zajamemo, saj jim tako lahko podaljšamo njihovo življenjsko dobo. Družba ZEOS, d.o.o. v ta namen po Sloveniji postavlja kotičke za ponovno uporabo. Enega so predali danes skupaj s Komunalnim podjetjem Ormož d.o.o.. v uporabo na Zbirnem centru Dobrava, kjer so obenem napovedali tudi 14-dnevno akcijo zbiranja še delujočih aparatov. Vse zbrane aparate v kotičku in v akciji bodo pregledovali v procesu ponovne uporabe in jih predajali nazaj v CPU Ormož, kjer bodo našli nove lastnike.

 

Predaja kotička za ponovno uporabo

Na Zbirnem centru Dobrava je bila danes uradna predaja rumenega kotička, na kateri so direktor družbe ZEOS, d.o.o. Emil Šehić, direktorica Komunalnega podjetja Ormož d.o.o. Pavla Majcen, direktorica CPU d.o.o., so.p. Marinka Vovk in župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak podpisali posebno listino, v kateri so se zavezali k skupnem cilju – zbrati čim več aparatov, ki jih bodo lahko predali v ponovno uporabo.

 

Kotiček je označen z rumeno tablo in tako nezgrešljiv. V kotičkih se zbira aparate, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo: belo tehniko – pralne stroje, hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate, zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje, svetila, računalniško opremo ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

 

Predstavitveni VIDEO: Kotiček za ponovno uporabo skozi oči dveh zakoncev

 

Kotičkov je po Sloveniji sedaj postavljenih sicer že 45, s postavitvijo pa družba še ni zaključila. Vse njihove lokacije lahko najdete na spletnem zemljevidu na www.zeos.si, ki je pred kratkim postala prava spletna platforma krožnega gospodarstva, na kateri se lahko tudi najde aparate, ki so pripravljeni na ponovno uporabo.

 

Organizatorji

Kotiček in akcija se izvajajo v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom #Še sem uporaben! v organizaciji družbe ZEOS, d.o.o. s projektnima partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o. in lokalnima partnerjema Komunalno podjetje Ormož d.o.o. in CPU Ormož. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.

 

Dodatne informacije: Urša Dolinšek / T: 01 235 52 55 / E: urska.dolinsek@zeos.si / W: krozno.zeos.si

 

Potrebujete našo pomoč?

Pokliči nas : 031 689 261 – Jani

Pogovorili in dogovorili se bomo.

Poskrbeli bomo za vse. Vso celoto bomo reciklirali tako, kot zahtevajo najstrožji okoljsko-varstveni predpisi.

Na nas se lahko zanesete, saj delamo kvalitetno ter cenovno ugodno.

 

TSD d.o.o.
Maribor

Tel : 031 689 261 – Jani

Vaše smeti – z nami,
za čisto okolje!

 

Mogoče vas zanima tudi :

 

Kaj o našem delu pravijo drugi na temo : ZC Dobrava

Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož
Kotiček za oddajo delujočih aparatov Ormož

 

Povezava na ZD Dobrava

ZC Dobrava

Rate this post