Ločevanje odpadkov v Sloveniji

Ločevanje odpadkov v Sloveniji

Ločevanje odpadkov v Sloveniji je pohvale vredno. Saj lahko tudi vidimo, da kakšen odpadek npr. vrečka visi na kakšnem drevesu ali pa zaščitna maska leži na tleh … smo v groben postali zelo dovzetni in pridni, vsaj, kar se tiče ločevanja odpadkov.

 

Ločevanje odpadkov v Sloveniji

Ločevanje odpadkov v Sloveniji
Ločevanje odpadkov v Sloveniji

Vemo, da popolno ločevanje ni mogoče, saj so tudi tisti, ki jim je vseeno za celoto, ampak v grobem napisano, nas je tistih, ki želimo poskrbeti več. In tega smo veseli tudi v našem podjetju.

 

Vendar, več kot polovica vseh naprav za obdelavo odpadkov je bilo namenjenih reciklaži

Vir – Statistični urad RS – : https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/10390

S 456 napravami za recikliranje odpadkov smo predelali 37 % vseh nastalih in v Slovenijo uvoženih odpadkov. Recikliranih je bilo skoraj 3,2 milijona ton odpadkov ali za 12 % manj kot v 2018.

Za predelavo odpadkov za zasipanje je delovalo 387 naprav, v katerih se je snovno izrabilo 3,4 milijona ton odpadkov ali 39 % vseh nastalih in v Slovenijo uvoženih odpadkov. V primerjavi z letom 2018 se je ta količina v letu 2020 zmanjšala za 18 %.

V dvanajstih napravah za sežig odpadkov, namenjenih energetski izrabi, se je predelalo več kot 191.000 ton odpadkov, kar je malo več kot 2 % vseh nastalih in v Slovenijo uvoženih odpadkov ter 8 % manj kot v letu 2018. V treh napravah za sežig odpadkov z namenom njihovega odstranjevanja pa se je odstranilo nekoliko več kot 38.000 ton odpadkov (3 % manj kot v 2018) ali manj kot 1 % vseh nastalih in v Slovenijo uvoženih odpadkov.

Število naprav za predelavo odpadkov se je med letoma 2018 in 2020 povečalo za skoraj tretjino (32 %), kar je deloma posledica izboljšanja kakovosti evidenc administrativnega vira. Kljub temu pa so se količine predelanih odpadkov zmanjšale.

 

Če potrebujete našo pomoč – pokličite nas

Pokliči nas : 031 689 261 – Jani

Pogovorili in dogovorili se bomo.

Poskrbeli bomo za vse. Vso celoto bomo reciklirali tako, kot zahtevajo najstrožji okoljsko-varstveni predpisi.

Na nas se lahko zanesete, saj delamo kvalitetno ter cenovno ugodno.

 

TSD d.o.o.
Maribor

Tel : 031 689 261 – Jani

Vaše smeti – z nami,
za čisto okolje!

 

Mogoče vas zanima tudi :

 

 

 

5/5 - (1 vote)