Obrezovanje žive meje Maribor

Obrezovanje žive meje Maribor

Obrezovanje žive meje Maribor je lahko zelo težko delo, če je živa meja ob glavni cesti pri čemer je potrebno narediti varen prehod tudi za pešče.

 

Obrezovanje žive meje Maribor

Obrezovanje žive meje Maribor
Obrezovanje žive meje Maribor

Obrezovanje žive meje Maribor, ker mi poskrbimo za zeleno okolje, lepoto ter estetiko. Hkrati pa, če je živa meja ob cesti je nujno, da je urejena. Da ne ovira nikogar. Maribor, drugo največje slovensko mesto, slovi po svoji bogati zgodovini, kulturi in zelenem okolju. Številni prebivalci in obiskovalci cenijo mestno estetiko, ki jo ustvarjajo zelene površine in žive meje. Ena od pomembnih nalog v skrbi za te zelene površine v Mariboru je obrezovanje živih mej. Ta proces ima številne pozitivne učinke na okolje in izgled mesta ter njene okolice.

 

Zakaj je obrezovanje žive meje pomembno?

Ohranjanje mestne estetike :

Žive meje igrajo ključno vlogo pri ustvarjanju prijetnega mestnega okolja. Redno obrezovanje zagotavlja, da so žive meje urejene in privlačne, kar prispeva k ohranjanju mestne estetike.

 

Krepitev varnosti :

Pravilno obrezane žive meje zagotavljajo boljše vidne cone za voznike in pešce ter tako prispevajo k povečanju varnosti v prometu.

 

Zmanjšanje tveganja za nesreče :

Neobrezane žive meje lahko predstavljajo nevarnost za električne vode, ceste in infrastrukturo. Redno obrezovanje preprečuje, da bi rastline ovirale te pomembne elemente mestne infrastrukture.

 

Spodbujanje zdrave rasti rastlin :

Obrezovanje živih mej spodbuja zdravo rast rastlin, kar omogoča boljšo cirkulacijo zraka in svetlobe, kar je ključno za njihovo preživetje.

 

Ohranjanje biotske raznovrstnosti :

Z ustrezno obrezanimi živimi mejami lahko ohranimo naravno ravnotežje in omogočimo življenjski prostor različnim vrstam ptic, žuželk in drugih živali.

 

Varnost, na katero vsakdo pozabi!

To mora biti prvi razlog pa čeprav smo ga napisali, kot zadnjega. Ampak se moramo dotakniti tudi tega.

 

Obrezovanje žive meje Maribor ter pomen varnosti!

Obrezovanje žive meje Maribor
Obrezovanje žive meje Maribor

Žive meje so čudovite in koristne, vendar je pomembno upoštevati tudi vprašanje varnosti.

 

 1. Slepota ovinkov in križišč: Nepravilno obrezane žive meje lahko omejujejo vidljivost v prometnih situacijah, zlasti na ovinkih in križiščih. To lahko poveča tveganje za prometne nesreče, saj vozniki ne morejo pravilno oceniti, kdaj in od kod prihaja drug promet.
 2. Varne vidne cone: Pravilno obrezane žive meje zagotavljajo boljše vidne cone za voznike in pešce. To prispeva k večji varnosti na cestah, saj omogoča boljše reakcijske čase in preprečuje nepotrebne nesreče.
 3. Ohranjanje razdalje od električnih vodov: V nekaterih primerih žive meje rastejo blizu električnih vodov. Neustrezna obrezovanje lahko poveča tveganje za električne izpade in električne udare.
 4. Varnost v primeru nesreče: Pravilno obrezane žive meje lahko pomagajo preprečiti, da bi vozila med nesrečo trčila v drevesa ali druge rastline, kar lahko omili poškodbe potnikov.
 5. Preprečevanje padavin in zastojev: V nekaterih primerih lahko goste žive meje preprečijo, da bi padavine poplavile ceste. Pravilno obrezovanje pomaga ohraniti njihovo prehodnost.
 6. Varnost pri uporabi žage in orodij: Pri obrezovanju živih mej je treba uporabljati pravilno zaščitno opremo in varnostne ukrepe, da se preprečijo poškodbe.
 7. Biotska raznolikost: Pravilno obrezane žive meje omogočajo večjo biotsko raznolikost, saj ohranjajo naravno ravnovesje v okolju in omogočajo prostor različnim vrstam živali.
 8. Požarna varnost: V sušnih obdobjih lahko suhe veje v živih mejah povečajo tveganje za požare. Pravilno obrezovanje in odstranjevanje suhega lesa lahko pomaga preprečiti požar.

 

Varnost pešcev, zlasti otrok je še posebej pomembna v tem okolju!

 1. Ohranjanje pločnikov in pešpoti: Žive meje naj ne omejujejo širine pločnikov ali pešpoti. Zagotoviti je treba dovolj prostora za pešce, še posebej, če gre za poti, ki se pogosto uporabljajo za šolske poti ali sprehode otrok.
 2. Izobraževanje otrok: Otroke je treba učiti o varni hoji ob živih mejah. Pomembno je, da razumejo, da se morajo držati pločnikov, prečkati ceste na označenih prehodih in biti pozorni na promet, tudi če je njihova vidljivost omejena zaradi živih mej.
 3. Obrezovanje na nižji ravni: Pri živih mejah ob šolskih poteh ali tam, kjer je veliko otrok, je priporočljivo obrezovanje na nižji ravni. To omogoča boljšo vidnost za otroke in njihove nadzornike ter povečuje splošno varnost.
 4. Nadzor nad rastjo korenin: Korenine živih mej lahko dvignejo pločnike ali povzročijo nevarnost spotikanja. Reden nadzor nad rastjo korenin je pomemben za preprečevanje takšnih težav.
 5. Nadzor nad suhimi vejami: Suhe veje v živih mejah lahko padajo in predstavljajo nevarnost za otroke in pešce, zato je pomembno, da se jih redno odstrani.
 6. Označevanje nevarnih območij: Če obstajajo posebne nevarne točke ali omejitve za pešce zaradi živih mej, je pomembno, da so te točke ustrezno označene, na primer z opozorilnimi znaki ali prehodi za pešce.
 7. Spremljanje cestnih projektov: Pri razvoju cest ali urbanističnih projektov, ki vplivajo na žive meje, je treba upoštevati varnost otrok in pešcev ter se truditi za oblikovanje okolja, ki bo čim bolj varno in dostopno.

 

Varovanje varnosti pešcev, zlasti otrok, v okolju, kjer so prisotne žive meje, zahteva pozornost, osveščenost in sodelovanje lokalnih oblasti, lastnikov nepremičnin ter skupnosti kot celote. Z ustrezno načrtovanim obrezovanjem in vzdrževanjem živih mej ter ozaveščanjem o varnosti lahko ustvarimo okolje, ki je prijazno za pešce in zagotavlja njihovo varnost.

 

In tukaj vam odlično lahko pomagamo mi

Žive meje je potrebno obrezovati v skladu z regulativami in smernicami za varovanje okolja. Prav tako pa je pomembno, da se prebivalci zavedajo svoje odgovornosti in skrbijo za žive meje na svojih lastnih zemljiščih. Aktivno sodelovanje v procesu obrezovanja lahko prispeva k bolj zdravemu in urejenemu mestnemu okolju. In spet se bomo ponovili na temo varnosti peščev. Varovanje varnosti pešcev, zlasti otrok, v okolju, kjer so prisotne žive meje, zahteva pozornost, osveščenost in sodelovanje lokalnih oblasti, lastnikov nepremičnin ter skupnosti kot celote. Z ustrezno načrtovanim obrezovanjem in vzdrževanjem živih mej ter ozaveščanjem o varnosti lahko ustvarimo okolje, ki je prijazno za pešce in zagotavlja njihovo varnost.

 

Dovolite, da vam živo mejo obrežemo mi!

Pokliči nas : 031 689 261 – Jani

Dogovorili se bomo.

Poskrbeli bomo za vse. Na nas se lahko zanesete, saj delamo kvalitetno ter cenovno ugodno.

 

TSD d.o.o., Maribor

Delovni čas – telefonska komunikacija :

Ponedeljek – petek : 07.00 – 17.00

Sobota : 09.00 – 12.00

Tel : 031 689 261 – Jani

Kontakt TSD d.o.o.

 

Delovni čas zbirni center : 

Tržaška cesta 39, 2000 Maribor

Ponedeljek – petek : 07.00 – 17.00

Sobota, nedelja, prazniki : zaprto

 

Povezava do Google zemljevida : lokacija

Mail : jani@tsd-odpadki.si

Lahko se tudi dogovorimo, da pridemo do vas.

Spletna stran : tsd-odpadki.si

Naš slogan :

Vaše smeti – z nami,
za čisto okolje!

 

Mogoče vas zanima tudi :

 

ZEOS :

 

Tema : Obrezovanje žive meje Maribor

… zaradi zdravja več nismo sposobni to urejati …

Lepo pozdravljeni. Smo iz Miklavža na Dravskem polju ter ob glavni cesti imamo zelo lepo živo mejo. Ker je to motilo že pešce in še bolj sosede ter sami zaradi zdravja več nismo sposobni to urejati smo si našli pomoč. Tako nam je podjetje TSD in prijazen šef Jani vse uredil. Tudi za ceno smo se prej dogovorili in tega so se tudi držali. Ter vse so počistili za seboj ter odpeljali. G. Jani hvala za vse ter vas priporočamo še naprej.

Obrezovanje žive meje Maribor
Obrezovanje žive meje Maribor

 

Mogoče vas zanima tudi :

5/5 - (7 votes)