Odprtje knjižnice reči v Litiji

Odprtje knjižnice reči v Litiji

Odprtje knjižnice reči v Litiji

Odprtje knjižnice reči v Litiji
Odprtje knjižnice reči v Litiji

Društvo Lojtra danes s ponosom napoveduje odprtje knjižnice reči v Litiji. Po majski zbiralni akciji, ki so jo organizirali v sodelovanju z družbo ZEOS d.o.o. v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno, ljubljansko Knjižnico Reči in lokalnimi partnerji v Zasavju*, je prišel trenutek, ko nova storitev odpira svoja vrata širši skupnosti.

 

Zahvaljujejo se vsem občanom in občankam, ki so se v lepem številu odzvali zbiralni akciji in na sedmih lokacijah v Zasavju podarili veliko predmetov, ki bodo predstavljali osnovno zbirko litijske knjižnice reči. Vse donirane električne in elektronske aparate so pregledali v sodelovanju z družbo ZEOS, d.o.o. in izbrali tiste, ki so primerni za souporabo. Na policah litijske knjižnice reči boste tako našli približno 35 predmetov, od pekača za pico in strojčka za testenine do električnih klaviatur in še marsikaj drugega.

 

Knjižnica reči v četrtek, 6. junija, začenja s preizkusnim enomesečnim delovanjem, v tem obdobju pa bodo izposoje brezplačne za vse. Vabijo vse, da obiščejo spletni katalog nove knjižnice reči na http://knjiznicarecilitija.lend-engine-app.com/, si ustvarijo brezplačen uporabniški račun ter rezervirajo želene predmete. Pisarna društva Lojtra na Valvazorjevem trgu 19 v Litiji bo služila kot prevzemno mesto knjižnice reči, ki bo delovala ob torkih in četrtkih med 15:00 in 18:00. Predmete bo možno rezervirati preko spleta, vsi pa so seveda vabljeni, da si tudi v živo ogledajo ponudbo ter se spoznajo z ekipo knjižnice reči.

 

Upajo, da bo knjižnica reči postala prostor krepitve vrednot delitvene ekonomije in vzajemne pomoči v skupnosti. Skozi souporabo in ponovno rabo želijo istočasno opozoriti na okoljske pritiske, ki jih ustvarja nenadzorovana potrošnja. Z izposojo namesto nakupom tako ne prihranimo le prostora in denarja, temveč hkrati poskrbimo za odgovorno ravnanje z naravnimi viri in zmanjšamo količino odpada.

 

Knjižnica reči je zamišljena kot skupnosti projekt, zato so vedno odprti za vse, ki bi želeli s svojimi idejami in predlogi pomagati, da postane knjižnica reči še boljša.

 

Za dodatna vprašanja so vam na voljo:

volunteer@drustvolojtra.si

+393 452848963  – samo angleško

 

KSP Litija, d.o.o.;
Komunala Zagorje, d.o.o.;
Komunala Trbovlje, d.o.o.;
Mladinski Center Zagorje ob Savi;
Zavod za mladino in šport Trbovlje;
Mladinski Center Hrastnik

 

Odprtje knjižnice reči v Litiji
Odprtje knjižnice reči v Litiji
5/5 - (1 vote)