Pričela se je že šesta servisna akcija

Pričela se je že šesta servisna akcija

ŠESTA AKCIJA “PODALJŠAJ LAJF SVOJEMU APARATU – SERVISIRAJ”
BO POTEKALA MED MARCEM IN 5. APRILOM

Pričela se je že šesta servisna akcija
Pričela se je že šesta servisna akcija

 

Predstavljamo vam že šesto akcijo Podaljšaj lajf svojemu aparatu – servisiraj, ki ne le spodbuja servisiranje, temveč tudi slavi domače mojstre popravil in poziva k odgovornemu ravnanju s potrošniškimi elektronskimi aparati. V sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno jo organizira družba ZEOS, d.o.o., kjer se veselijo tudi novega poklicnega standarda za poklic “serviser/ka električnih gospodinjskih aparatov”, ki je na njihovo pobudo končno objavljen na Nacionalnem informacijskem središču za poklicne kvalifikacije.f

 

Sodelujoči serviserji v šesti akciji

 

Organizatorji akcije vse potrošnike v Sloveniji pozivajo, da svoj pokvarjen električni aparat prinesejo k lokalnemu sodelujočemu serviserju, ki bo aparat pregledal oz. opravil diagnostiko in na željo stranke aparat tudi popravil. Vsi potrošniki, ki v času trajanja akcije električni aparat prinesejo v pregled in/ali popravilo, lahko sodelujejo v nagradni igri za bon za pregled in popravilo v vrednosti 2 x 50 eur pri istem serviserju.

 

Šesta akcija bo potekala med 1. marcem in 5. aprilom 2024, v njej sodeluje 8 serviserjev na 10-ih lokacijah po Sloveniji v krajih Ljubljana, Maribor, Kranj, Murska Sobota in Vrhnika:

 

Servis telefonov, prenosnikov in televizorjev: KRON IT, d.o.o.

  • PE MARIBOR, Zagrebška cesta 83a, 2000 Maribor, T: 030 685 808
  • PE LJUBLJANA, Vilharjeva cesta 29, 1000 Ljubljana, T: 030 685 808

 

Servis velikih in malih gospodinjskih aparatov: SOLID TRUST, j.d.o.o., PE SERVIS JURCO, Brnčičeva 5, 1231 Ljubljana – Črnuče, T: 051 788 608

 

Servis računalnikov (namiznih, prenosnih, tabličnih), tiskalnikov in monitorjev: MOLEK.SI d.o.o.,

Vrtnarija 3, 1360 Vrhnika, T: 070 260 000

 

Servis računalnikov: TIP TOP PC, servis računalnikov, SAŠO ŠEGULA s.p., Drolčevo naselje 11, 4000 Kranj, T: 040 463 489

 

Servis audio-video naprav in malih gospodinjskih aparatov: RTV servis in trgovina TVIST, Maja Uršič s.p., Trstenjakova ulica 42, 9000 Murska Sobota, T: 02 522 1022

 

Servis računalniške opreme in tiskalnikov: BIROTEHNA, d.o.o., Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana – Dobrunje, T: 01 585 37 77

 

Servis telefonov, tablic in računalnikov: VUMA TECH

  • PE LJUBLJANA, Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana, T: 041 949 128
  • PE MARIBOR, Ulica Vita Kraigherja 5, 2000 Maribor, T: 041 330 601

 

Servis telefonov, prenosnih računalnikov, električnih skirojev in dronov: MOBISTEKLA

  • PE Tržaška cesta 5, 1000 Ljubljana, T: 051 494 000

Kaj akcija prinaša?

Trajnostna revitalizacija: Namesto, da bi se hitro znebili pokvarjenega aparata, mu dajte drugo priložnost. Z obiskom serviserja omogočate, da se vaša električna naprava pregleda, diagnosticira in, če je mogoče, popravi. S tem prispevate k zmanjšanju elektronskih odpadkov in ohranjanju naravnih virov.

Podpora lokalnim serviserjem: Sodelujoči serviserji niso le strokovnjaki v svojem poslu, temveč so tudi del naše lokalne skupnosti.

Nagradna igra za vse sodelujoče: Ker cenimo vaš prispevek k trajnostnemu ravnanju, smo pripravili nagradno igro za vse, ki boste sodelovali v akciji.

 

Poklicni standard za poklic serviser/ka električnih gospodinjskih aparatov je objavljen

Pri družbi ZEOS, d.o.o. so v okviru projekta Life Spodbujamo e-krožno oktobra 2022 na Center RS za poklicno izobraževanje podali pobudo za vzpostavitev poklica serviser/ka električnih gospodinjskih aparatov. Konec leta 2023 je bil na Nacionalnem informacijskem središču za poklicne kvalifikacije nov poklicni standard končno objavljen. Družba ZEOS d.o.o. je obenem začela s procesom priprave na usposabljanje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije serviser/ka električnih gospodinjskih aparatov v sodelovanju s Centrom za poslovno usposabljanje. Pripravili bodo izobraževalni program, pri čemer se bodo vsebine črpale iz standardov, direktiv ter potreb po praktičnih izkušnjah serviserjev gospodinjskih aparatov. S pripravljenim programom bo sledila prijava na javni razpis za izbor izvajalcev za pripravo za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije serviser/ka električnih gospodinjskih aparatov. O nadaljnih korakih na področju usposabljanja vas bodo sproti obveščali.

 

Videi iz serije »Itak, da se da« imajo že preko 80.000 ogledov

Družba ZEOS, d.o.o. je decembra lansko leto javnosti predstavila sto »naredi sam« videoposnetkov z naslovom »Itak, da se da«, v katerih nastopa Siniša Martin, eden od hišnih serviserjev projekta Life Spodbujamo e-krožno. Gre za serijo videoposnetkov, ki vsem korak za korakom pomagajo vzdrževati in oživiti njihove aparate. Posnetke najdete na spletni strani družbe ZEOS www.zeos.si/itak-da-se-da/ oz. na YouTube kanalu družbe ZEOS na www.youtube.com/@sesemuporaben. Vse vabijo, da obiščejo stran in odkrijejo, kako lahko postanejo mojster svojega doma.

 

Več informacij :

Urša Dolinšek,

urska.dolinsek@zeos.si,

01 235 52 55

 

 

Rate this post