Aprilska zbiralno-nagradna akcija

Aprilska zbiralno-nagradna akcija

Aprilska zbiralno-nagradna akcija v slovenski Istri je zaključena, še delujoče aparate pa se lahko še vedno odda na vse štiri zbirne centre: ZC Sermin, ZC Dvori, ZC Izola in ZC Dragonja.

 

Aprilska zbiralno-nagradna akcija

Aprilska zbiralno-nagradna akcija

V mesecu aprilu je na slovenski obali potekala akcija zbiranja še delujočih aparatov, s katero so organizatorji, družba ZEOS, d.o.o., skupaj z lokalnimi partnerji Javno podjetje OKOLJE Piran, d.o.o., Komunala Izola d.o.o. in Marjetica Koper, d.o.o., v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno spodbujali prebivalce slovenske Istre k oddaji še delujočih aparatov v kotičke, ki so bili februarja vzpostavljeni na štirih zbirnih centrih: Zbirnem centru Sermin, Zbirnem centru Dvori (Mestna občina Koper), Zbirnem centru Izola (Občina Izola) in Zbirnem centru Dragonja (Občina Piran).

 

80 kosov še delujočih aparatov

Občanke in občani so v času akcije v štiri centre oddali 80 kosov še delujočih aparatov, ki so jih nato izvajalci v procesu ponovne uporabe pregledali in jim tako omogočili varno nadaljnjo uporabo. Nekaj od njih je že našlo novega lastnika. Z doseženim rezultatom so organizatorji zadovoljni, saj se zavedajo, da se velike spremembe vedno začnejo z majhnimi koraki.

 

Štirje novi kotički

Tudi po akciji ostajajo vsi štirje kotički za še delujoče aparate aktivni, zato vabljeni vsi občani in občanke k oddaji svojega še delujočega aparata, ki ga ne potrebujete več. Postanite odgovorni uporabnik dobrin, kjer na eni strani podaljšate uporabno dobo aparatov, medtem ko na drugi strani zmanjšate kličine e-odpadkov. Zbira se še delujoče aparate, ki so primerni za ponovno uporabo: bela tehnika – pralni stroji, hladilniki, pečice, mali gospodinjski aparati, zabavna elektronika – radio, zvočniki, LCD televizija in monitorji, svetila, računalniška oprema ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije. Vsem zbranim aparatom se bo nato preverila funkcionalnost in električna varnost, nakar bodo vrnjeni na trg po primerni ceni ali pa bodo podarjeni. Družba ZEOS je svojim partnerjem omogočila prodajo tudi preko njihove spletne platforme, ki so jo vzpostavili  v letošnjem letu in je namenjena mreženju ter povezovanju vsem deležnikom krožnega gospodarstva (www.zeos.si).

 

Projekt se izvaja v sodelovanju z Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o. ter je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.

Dodatne informacije: Urša Dolinšek / T: 01 235 52 55 / E: urska.dolinsek@zeos.si / W: krozno.zeos.si

 

Če potrebujete našo pomoč – pokličite nas

TSD d.o.o.
Maribor

Tel : 031 689 261 – Jani

Vaše smeti – z nami,
za čisto okolje!

 

Mogoče vas zanima tudi :

 

Aprilska zbiralno-nagradna akcija

Aprilska zbiralno-nagradna akcija

Rate this post