Odslužene plastične vrečke

Odslužene plastične vrečke

Odslužene plastične vrečke. Nekaj idej, kaj vse se da narediti z odsluženo plastično vrečko.

 

 

Odslužene plastične vrečke

Odslužene plastične vrečke

Vir : http://www.eko-tce.eu/cpu-old/prakticni-nasveti

 

1. Ena najbolj očitnih idej je uporaba plastične vrečke namesto vrečke za smeti v manjših koših v kopalnici in pisarni. Zakaj kupovati posebne vrečke za smeti, če pa lahko na ta način prihraniš kakšen evro?

2. Prepreči puščanje majhnih pločevink z barvo ali čistili. Če nameravaš pločevinke shraniti v omaro v predsobi ali garažo, okoli njih preprosto ovij plastično vrečko in se tako izogni neredu v primeru, da čistilo ali barva pade na tla.

3. S plastično vrečko zaščiti hrano pred mušicami in drugimi žuželkami. Kadar imaš piknik na domačem vrtu, pripravljeno hrano prekrij s čisto plastično vrečko in tako poskrbi, da ostane nedotaknjena do začetka kosila.

4. Vrečke lahko zelo koristno uporabiš tudi v kuhinji med pripravljanjem okusnega kosila ali večerje. Da se izogneš dolgotrajnemu čiščenju po končanem kuhanju, namesti vrečko na kuhinjski pult ter olupi zelenjavo neposredno nad vrečko. Na ta način lahko kasneje v hipu odstraniš odpadke in jih elegantno odneseš v smeti, brez da se umažeš.

5. Plastično vrečko uporabi pri vseh “umazanih” opravilih. Lastniki pasjih ljubljenčkov vejo, da se plastična vrečka odlično obnese kot sredstvo za čiščenje pasjih iztrebkov na sprehodu, lahko pa jo uporabiš tudi tako, da vanjo namestiš polno vrečko za smeti in tako omiliš neprijeten vonj ter preprečiš puščanje med nošenjem v najbližji smetnjak.

6. Če imaš nekaj umetniške žilice, preprosto razreži plastične vrečke, kose skrbno zvij in jih uporabi kot material za ustvarjanje. Danes lahko vidimo modne torbice (slika zgoraj), preproge in celo kose nakita, ki so izdelani iz odsluženih plastičnih vrečk. Potrebuješ le malo domišljije!
In seveda, da se ti prekmalu doma spet ne nabere nov kup plastike, se naslednjič v trgovino odpravi z nakupovalno vrečko iz blaga.

 

PRAZNE VINSKE STEKLENICE

1. Z ustreznim rezilom za steklo lahko prazno steklenico za vino hitro spremeniš v dekorativno vazo. Za lepši rezultat iz steklenice odstrani nalepko, kar najlažje storiš tako, da za 30 minut namočiš steklenico v toplo vodo, pomešano z nekaj žlicami sode bikarbone. Etikete na ta način kar same splavajo na gladino vode, v primeru, da na steklenici ostanejo še kakšne sledi, pa jih preprosto odstrani z gobico.

2. Odreži dno steklenico in ga obrni na glavo. Veš, kaj dobiš na ta način? Edinstvena držala za kuhana jajčka, ki ti jih bodo zagotovo zavidali vsi gostje!

3. Iz odsluženih steklenic lahko izdelaš lestence in svetila najrazličnejših oblik, če jih le povežeš z električno energijo. Steklenice preprosto namesti eno ob drugo v obliki krogle ali pa jih obesi na kovinsko ogrodje in tako ustvari dekorativen padajoč lestenec (slika na vrhu).

4. Prazne steklenice lahko z nekaj spretnosti preprosto spremeniš v praktične in vzdržljive kozarce za vodo, sok ali pivo. Z rezilom za steklo prereži steklenico na ustrezni višini (odvisno, kako visoke kozarce želiš imeti), skrbno pobrusi odrezano površino za varno uporabo – in edinstveni kozarci so pripravljeni!

5. Odreži polovico steklenice in jo pritrdi na leseni valj istega obsega. Na ta način dobiš čudovito ohišje za svečke, ki poskrbi za romantično vzdušje ne glede na to, kam ga postaviš.

 

Več na : http://www.eko-tce.eu/cpu-old/prakticni-nasveti

 

 

Če potrebujete našo pomoč – pokličite nas

Pokliči nas : 031 689 261 – Jani

Pogovorili in dogovorili se bomo.

Poskrbeli bomo za vse. Vso celoto bomo reciklirali tako, kot zahtevajo najstrožji okoljsko-varstveni predpisi.

Na nas se lahko zanesete, saj delamo kvalitetno ter cenovno ugodno.

 

TSD d.o.o.
Maribor

Tel : 031 689 261 – Jani

Vaše smeti – z nami,
za čisto okolje!

 

Mogoče vas zanima tudi :

 

Rate this post