Retro permakultura

Retro permakultura

Retro permakultura je operacija za manj demence bo pomembno prispevala k večji vključenosti mladih, žensk in drugih ranljivih skupin.

 

Retro permakultura

Retro permakultura
Retro permakultura

Vir : http://www.eko-tce.eu/

V celoti zasleduje cilj 4.1.2 “Vzpostavitev pogojev za aktiven življenjski slog”, saj bo omogočala večjo kakovost življenja in zdrav življenjski stil ciljnim skupinam, kot so starejši in osebam z demenco. aradi aktivnega vključevanja ranljivih skupin, ki jih bomo spodbujali k podjetniškem razmišljanju, bomo izboljšali njihove pogoje za večjo vključenost.

 

Inovativen način

Z operacijo bomo na inovativni način omogočili izboljšanje kakovosti življenja starejšim osebam z demenco zaradi uporabe retro permakulture – mobilnega vrta. S ponovno uporabo in zmanjšanjem odpadkov prispevamo k družbeni in trajnostni odgovornosti. Z vključitvijo ranljiivh skupin bomo razvili nove alternativne reštive pri obvladovanju starajoče družbe. Naša inovativnost je v vzpostavitvi zelenih delovnih mest zaradi izzivov (problemov) prihodnosti, ki jih prinaša starajoča družba in naraščanje odpadkov. Inovativnost se tako izraža v hkratnem zmanjševanju odpadkov in podnebnih sprememb, saj za izdelavo ne potrebujemo novih virov, z izdelavo retro izdelkov pa zmanjšujemo brezposlenost in izboljšujemo kakovost življenja osebam z demenco ter posredno ranljivim skupinam, saj jim omogočamo socialno aktivacijo. Z vzpostavitvijo neformalne partnerske mreže bo omogočena dolgoročna socialna aktivacija ranljivim skupinam. Operacija je namenjena ranljivi ciljni skupini – starejšim, osebam z demenco in mladim, brezposelnim in ženskam.

 

Razvoj novih izdelkov

Operacija omogoča razvoj novih izdelkov za potrebe prihodnosti, ki se kažejo v starajoči družbi, 40% naraščanju demence in nepripravljenosti Slovenije (in območja LAS) za obvladovanje posledic starajoče družbe. Domovi za starejše so že sedaj prepolni in če ne nejdamo alternative, bodo nastopile resne težave v obvladovanju posledic, ki jih svojci oseb z demenco ne obvladujujejo zaradi stigmatizacije demence v družbi. Še vedno je namreč osnovno poznavanje obvladovanja te bolezni premalo poznano.

 

Pozitivni vpliv

Znanstveno je prepoznan pozitivni vpliv retro izdelkov na osebe z demenco z izvedbo operacije bo zato omogočil ranljiivm skupinam, da sodelujejo v podjetniški aktivnosti razvoja in izdelave retro permakulturnih izdelkov ter se naučijo socialno-podjetniškega razmišljanja.

 

Aktivnosti

Aktivnosti v operaciji so zasnovane tako, da bodo omogočile aktivno vključitev in sodelovanje ter usposabljajnje ranljivih skupin. Le-te se bodo usposobile za nove podjetniške priložnosti, ki jih prinaša prihodnost in zaveza h krožnemu gospodarstvu, ki se bo uresničevalo s konceptom ponovne uporabe.

 

Če potrebujete našo pomoč – pokličite nas

Pokliči nas : 031 689 261 – Jani

Pogovorili in dogovorili se bomo.

Poskrbeli bomo za vse. Vso celoto bomo reciklirali tako, kot zahtevajo najstrožji okoljsko-varstveni predpisi.

Na nas se lahko zanesete, saj delamo kvalitetno ter cenovno ugodno.

 

TSD d.o.o.
Maribor

Tel : 031 689 261 – Jani

Vaše smeti – z nami,
za čisto okolje!

 

Mogoče vas zanima tudi :

 

Kaj o našem delu pravijo drugi na temo : Retro permakultura

Retro permakultura
Retro permakultura
Rate this post