Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni

Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni

Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni. To je res. Le tako lahko odlično skrbimo za okolje in sami pripomoremo k temu, da se ohranja. In hvala za to, da se trudite ter da vam je mar za naše okolje.

 

Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni

Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni
Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni

Ločevanje odpadkov je pomembno, še boljše kot to pa je, da poskusimo preprečiti njihovo nastajanje, kar lahko storimo z majhnimi spremembami v vsakdanjem življenju. Odpadki nastajajo ob vsem, kar počnemo – tako doma, v šoli ali v službi, zato moramo do tega pristopiti odgovorno in zavestno preprečevati njihov nastanek.

 

V trgovini

  • Preden greste po nakupih, si napišite nakupovalni seznam stvari, ki jih zares potrebujete. Količino nakupov prilagodite svojim potrebam. Pozorni bodite tudi na rok uporabe, še posebej pri hitro pokvarljivih izdelkih.
  • Pred nakupom dobro premislite, ali izdelek resnično potrebujete. Vedno shranite račun in poskusite neposrečen nakup zamenjati za dobropis.
  • Pri kupovanju živil in vsakdanjih potrebščin izbirajte izdelke s čim manj embalaže. Skušajte se izogibati nakupovanju pakiranega sadja in zelenjave ter individualno zapakiranih živil (npr. piškotov, čokolad).

 

Doma

  • Pijte vodo iz pipe. Za na pot si nalijte vodo v bidon ali stekleničko za večkratno uporabo.
  • Kadar je mogoče, skušajte uporabljati naprave, ki jih lahko priključite na električno omrežje. Če aparat zahteva uporabo baterij, se odločite za takšne, ki jih lahko ponovno napolnite.
  • Kadar organizirate piknik ali zabavo, se poskušajte izogniti embalaži za enkratno uporabo, kot so plastični pribor, lončki in krožniki.
  • Ustvarite si svoj kompost s tem, da kompositrate biološko razgradljive odpadke. Pridelali boste kakovosten humus, ki ga lahko uporabljate na domačem vrtu in pri presajanju rož.

 

V službi

  • Tiskajte obojestransko in le dokumente, ki jih zares potrebujete.
  • Izogibajte se lončkom za enkratno uporabo iz kavnih avtomatov ter avtomatov za vodo. Namesto tega raje uporabljate steklene kozarce in skodelice.
  • Ko si v službo prinesete doma pripravljen obrok, hrano shranite v posode za večkratno uporabo in se izogibajte plastičnim posodam za enkratno uporabo, aluminijastim ter plastičnim folijam.
Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni
Najboljši odpadek je tisti, ki ga ni

Več na : https://sbd.gzs.si/

 

Imate odpadek, katerega je treba strogo sortirati?

Pokliči nas : 031 689 261 – Jani

Dogovorili se bomo.

Poskrbeli bomo za vse. Vso celoto bomo reciklirali tako, kot zahtevajo najstrožji okoljsko-varstveni predpisi.

Na nas se lahko zanesete, saj delamo kvalitetno ter zelo ugodno.

 

TSD d.o.o.

Tel : 031 689 261 – Jani

Vaše smeti – z nami,
za čisto okolje!

 

Hvala, da okolje skrbite tudi Vi!

 

Vas mogoče zanima :

5/5 - (2 votes)