Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju

Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju

Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju. Uporabljajte jih. Nikar z odvečno delujočo elektroniko v koš, ampak prosimo, da jih prinesete v te zbirne kotičke.

 

Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju

Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju
Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju

Na Zbirnem centru Zagorje ob Savi, na Zbirnem centru Neža v Trbovljah in na Zbirnem centru Sevnica so postavljeni novi kotički za vse, ki bi želeli oddati še delujoče aparate v ponovno uporabo. Kotički so označeni z rumeno tablo ter tako nezgrešljivi. Tam lahko oddate svoje še delujoče aparate, primerne za ponovno uporabo.

V kotičku zbiramo vse vrste aparatov: velike aparate – pralne in pomivalne stroje, pečice, štedilnike, hladilnike, zamrzovalnike, orodje za dom in vrt, male gospodinjske aparate, avdio-video in foto opremo, monitorje in televizorje z ravnim zaslonom, računalnike, mobilne telefone, igrače in ostale primerne aparate na elektriko ali baterije. Aparati morajo biti delujoči, nepoškodovani in varni za uporabo.

Kotičke smo postavili v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom #Še sem uporaben! skupaj s projektnima partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o. ter lokalnimi partnerji Javno podjetje Komunala Zagorje, d.o.o.Javno podjetje Komunala Trbovlje, d. o. o. in Komunala d.o.o. Sevnica. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.

”Ko govorimo o varovanju okolja, je pravilno ločevanje e-odpadkov vsekakor zelo pomembno. Hkrati moramo poskrbeti, da bi bilo teh odpadkov čim manj. S tem, ko odslužene in še delujoče aparate predajamo v ponovno uporabo, jim podaljšujemo življenjsko dobo in posledično ustvarjamo manj e-odpadkov.” je povedal direktor družbe ZEOS, d.o.o. Emil Šehić in dodal ”S postavitvijo kotička za ponovno uporabo bomo naredili korak naprej k prehodu na krožno ravnanje z električno in elektronsko opremo. S tem vzpostavljamo operativno podlago za zakonsko določeno pripravo na ponovno uporabo.”

Direktor Komunale Zagorje, d.o.o. Sandi Grčar je povedal: ”Veseli nas, da lahko tudi v naši občini spodbujamo prebivalce k e-krožnemu gospodarstvu, k cilju nastajanja manj e-odpadkov, saj bomo z vzpostavitvijo kotička za ponovno uporabo v našem zbirnem centru v Zagorju ob Savi, k temu cilju veliko pripomogli. ”

Direktor Komunale Trbovlje, d.o.o. Tomaž Trotovšek je ob tem poudaril pomen ozaveščanja občanov o pravilnem ravnanju s predmeti, ki jih več ne potrebujejo: ”Upamo, da bo kotiček za oddajo še delujočih aparatov občane spodbudil k razmisleku o tem, kako ravnajo z aparati, ki jih več ne potrebujejo, in da bomo z ozaveščanjem občanov ter spodbujanjem ponovne rabe dolgoročno zmanjšali količino po nepotrebnem zavrženih predmetov.”

Direktor Komunale d.o.o. Sevnica Mitja Udovč je poudaril ”Ponovna uporaba predmetov je v vrhu hierarhije ravnanja z odpadki. S tem se namreč podaljšuje njihova doba uporabnosti, saj predmeti, ki še vedno opravljajo svojo funkcijo, služijo naprej nekomu drugemu. Tako se ohranja naravne vire in zmanjšuje širok spektor negativnih vplivov na okolje, ki ga uničenje ali odlaganje odpadkov lahko povzroči. Čas v katerem živimo, nas opominja, da se začnemo obnašati racionalno, v sozvočju z naravo. Zato na Komunali Sevnica verjamemo, da bo kotiček za ponovno uporabo še delujočih e-naprav zaživel v svoji nalogi.”

Vabljeni vsi občanke in občani, da obiščete Zbirni center Zagorje ob Savi, Zbirni center Neža v Trbovljah ali Zbirni center Sevnica in oddate v rumeni kotiček še delujoči aparat, ki ga več ne potrebujete. S tem poskrbite, da bo dobil novega lastnika. Zbranim aparatom bo projektni partner skozi postopek priprave za ponovno uporabo preveril funkcionalnost in električno varnost ter jih vrnil na trg po ugodni ceni ali pa jih podaril.

 

Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju
Trije kotički za oddajo še delujočih aparatov v Zasavju

 

Vas mogoče zanima :

5/5 - (1 vote)